Outview Film Festival 2015: Queer Οικογένεια

0

Το Outview Film Festival έχει ένα μίνι αφιέρωμα στην Queer Οικογένεια.

20 Lies, 4 Parents and a Little Egg (Hanro Smitsman, Netherlands, 81’, 2013)

H Emma και η Ilse έχουν έναν έφηβο γιο, τον Dylan, που περνάει την επανάσταση του. Όταν όμως η Emma θα αναγκαστεί να πάει στο νοσοκομείο, ένας παλιός της φίλος ο Sjors θα προσφερθεί να φιλοξενήσει τον Dylan. Η ήσυχη ζωή που έχει χτίσει ο Sjors με τον σύντροφο του, Bert, θα αναστατωθεί, και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο περίπλοκα όταν η Ilse και ο Bert μάθουν ότι ο Sjors είναι ο πατέρας του Dylan. Και πώς θα αντιδράσει ο Dylan τώρα που έχει 4 γονείς; Μια βραβευμένη γλυκόπικρη κωμωδία που θα σας συγκινήσει.
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ολλανδίας.

Προβολή: 14/5/15 – 17.30
Ταινιοθήκη της Ελλάδας – Αίθουσα 1

Blue and Not So Pink (Miguel Ferrari, Spain/Venezuela, 110’, 2012)

Η ταινία Blue and Not So Pink μας διηγείται την ιστορία του Ντιέγο, ενός επιτυχημένου φωτογράφου που αποφασίζει να επισημοποιήσει τη σχέση του με τον Φαμπρίσιο, πηγαίνοντας να ζήσει μαζί του. Αναπάντεχα, όμως, αναγκάζεται να αναλάβει το γιο του, Αρμάντο, που ζει στην Ισπανία, και τον οποίο δεν έχει δει εδώ και πολλά χρόνια. Ο γιος του φτάνει με μια βαλίτσα γεμάτη με παράπονα, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο στο Ντιέγο να αποκαταστήσει τη μεταξύ τους στοργική σχέση. Στο μεταξύ, μια ομάδα από ακραίους ομοφοβικούς επιτίθεται βίαια στον Φαμπρίσιο… Η ταινία κέρδισε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Βραβείο Γκόγια 2014.

Προβολή: 10/5/15 – 19.15
Ταινιοθήκη της Ελλάδας – Αίθουσα 1

Προβολή: 13/5/15 – 19.15
Ταινιοθήκη της Ελλάδας – Αίθουσα 2

Helicopter Mom (Salome Breziner, USA, 81’, 2014)

Η νέα κωμωδία με πρωταγωνίστρια τη Nia Vardalos! Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία πολύ προοδευτική, όπου οι σκοτεινές μέρες της ομοφοβίας έχουν σχεδόν εκλείψει -αλλά ο έφηβος Lloyd Cooper έχει την αίσθηση πως η μητέρα του μάλλον το έχει παρακάνει… Η μητέρα του Lloyd, Maggie (Nia Vardalos), δεν είναι απλά πως μπορεί να δεχτεί ένα gay γιο, αλλά επιμένει κιόλας να έχει έναν –γιατί, όπως λέει, είναι «πολύ γαμάτο» να έχεις ένα gay παιδί. H Maggie πείθει τον εαυτό της ότι ο Lloyd είναι gay. Και όπως κάθε υπερπροστατευτική μητέρα που θέλει να έχει λόγο σε κάθε πτυχή της ζωής του γιου της, η Maggie επεμβαίνει στην κοινωνική ζωή του Lloyd και του κανονίζει ραντεβού με αγόρια που πρώτα έχει εγκρίνει η ίδια. Υπάρχει, όμως, κάτι που της χαλάει τα σχέδια: ο Lloyd δεν είναι σίγουρος αν είναι gay ή όχι!
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Προβολή: 8/5/15 – 21.15
Ταινιοθήκη της Ελλάδας – Αίθουσα 2

Jack’s Wish (Anne de Clercq, Netherlands, 85’, 2015)

Ο Jack είναι οκτώ χρονών και μοναχοπαίδι, κάτι που τον κάνει να βαριέται απίστευτα πολύ και να πιστεύει πως αυτό που του λείπει είναι ένας αδερφός! Έτσι, παρακαλάει τις δύο μαμάδες του να του κάνουν ένα μικρότερο αδερφό -αλλά αυτές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Όταν ο Jack ανακαλύψει τι έκαναν οι δύο μαμάδες του για να τον κάνουν, θα βάλει στόχο να κάνει το ίδιο για να αποκτήσει έναν αδερφό! Η προσπάθειά του θα τον οδηγήσει σε νέες περιπέτειες, όπου θα συναντήσει πολλούς πολύχρωμους χαρακτήρες και θα ανακαλύψει πολλά πράγματα για τον εαυτό του. Την ταινία θα προλογίσει η ομάδα Οικογένειες Ουράνιο Τόξο.
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Αθήνα.

Προβολή: 9/5/15 – 17.15
Ταινιοθήκη της Ελλάδας – Αίθουσα 1

JACK BESTELT EEN BROERTJE Trailer from Ezra Reverda on Vimeo.

One Out Of Three (Sivan Ben Ari, Israel, 55’, 2013)

Πριν τρία χρόνια η Ricki χώρισε τον άντρα της και μαζί με την κόρη της, Noor, μετακόμισε στο ίδιο σπίτι με τον αδερφό της και τον σύντροφο του. Η συνθήκη αυτή, που ξεκίνησε ως μια προσωρινή λύση στέγασης, θα μετατραπεί σε μια μόνιμη κατάσταση όταν αποφασίσουν να φέρουν μαζί στον κόσμο ένα παιδί και να το μεγαλώσουν όλοι μαζί, ως ένα τρίο.
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα.

Προβολή: 13/5/15 – 17.00
Ταινιοθήκη της Ελλάδας – Αίθουσα 2

The David Dance (Aprill Winney, USA, 108’, 2013)

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του πρωταγωνιστή του Don Scime.
O David είναι ένας ραδιοφωνικός παραγωγός, αλλά όταν βρίσκεται μακριά από το μικρόφωνο είναι ντροπαλός και με χαμηλή αυτοπεποίθηση. Αντίθετα, η ραδιοφωνική περσόνα που έχει δημιουργήσει για την εκπομπή του “Gay Talk”, ο “Danger Dave”, είναι έξυπνος, πνευματώδης, αστείος και ο καλύτερος φίλος του κάθε ακροατή. Όταν η αδερφή του David, Kate, αποφασίσει να υιοθετήσει ένα ορφανό παιδί από τη Βραζιλία και ζητήσει από εκείνον να γίνει το πατρικό πρότυπο του παιδιού, ο David θα πρέπει να αναλάβει νέα καθήκοντα –ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να ξεπεράσει τις αμφιβολίες που έχει για τον εαυτό του και να τολμήσει να ζητήσει τον συνεργάτη του σε ραντεβού. Το παρελθόν και το παρόν μπλέκονται, σε αυτή την γλυκόπικρη ιστορία ενός άντρα που προσπαθεί να αγαπήσει και να αποδεχτεί τον εαυτό του.
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Προβολή: 8/5/15 – 19.15
Ταινιοθήκη της Ελλάδας – Αίθουσα 2

Προβολή: 10/5/15 – 21.30
Ταινιοθήκη της Ελλάδας – Αίθουσα 2