Boy Meets Girl

0

Boy Meets Girl

Eric Schaefer

20141 h 35 min
Overview

Η καλύτερη φίλη του Robby είναι η Ricky, μια πανέμορφη τρανς γυναίκα. Με την έλλειψη κατάλληλων εργένηδων για να γνωρίσει, η Ricky σκέφτεται μήπως πρέπει να αρχίσει να βγαίνει με κορίτσια. Έτσι κάνει την εμφάνιση της η όμορφη, σαγηνευτική Francesca

Metadata
Director Eric Schaefer
Release Date 2014
Country  USA
Details
Movie Language
Images

Boy Meets Girl του Eric Schaeffer

Η καινούρια ταινία του Eric Schaeffer, BOY MEETS GIRL είναι μια συναισθηματικά φορτισμένη, σέξυ, ρομαντική κωμωδία για τρεις 20ρηδες που μένουν στο Kentucky.

Η καλύτερη φίλη του Robby είναι η Ricky, μια πανέμορφη τρανς γυναίκα. Με την έλλειψη κατάλληλων εργένηδων για να γνωρίσει, η Ricky σκέφτεται μήπως πρέπει να αρχίσει να βγαίνει με κορίτσια. Έτσι κάνει την εμφάνιση της η όμορφη, σαγηνευτική Francesca και σύντομα ξεκινά ένα ειδύλλιο ανάμεσα στη Ricky και την Francesca που θα αναγκάσει τον Robby να επανεξετάσει τα πραγματικά του αισθήματα για την Ricky. Μια feel good μοντέρνα ιστορία αγάπης και ταυτότητας που έχει κάτι για όλους -ανεξάρτητα του φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

Απόσπασμα από την συνέντευξη της τρανς ηθοποιού Michelle Hendley στο Advocate.com

Πριν ξεκινήσεις την καριέρα σου ως ηθοποιός, είχες ένα κανάλι στο YouTube όπου μοιραζόσουν την εμπειρία σου με τη διόρθωση φύλου σου. Πιστεύεις ότι αυτό σε βοήθησε και σε προετοίμασε να βγεις μπροστά από την κάμερα ως ηθοποιός;
Ναι! Ακούγεται χαζό αν σκεφτείς ότι ένα σωρό βίντεο του YouTube με βοήθησαν για τον πρώτο μου ρόλο, αλλά σίγουρα με έκαναν να έχω λιγότερο άγχος μπροστά από την κάμερα.

Πως βρέθηκες να ασχολείσαι με την ταινία Boy Meets Girl;
Ο σκηνοθέτης Eric Schaefer, με βρήκε από το YouTube και μου μίλησε για την ταινία. Στην αρχή πίστευα ότι ήταν απλά κάποιος τύπος στο Internet με κακές προθέσεις, αλλά αφού είδα την σελίδα του στο IMDB και μιλήσαμε κι από το Skype τότε πίστεψα ότι ήταν κανονικός σκηνοθέτης. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη που συμμετείχα στην ταινία.

Πως είναι η δική σου ζωή σε σύγκριση με του χαρακτήρα σου; Έχει ομοιότητες;
Υπάρχουν αρκετές ομοιότητες. Καταρχάς είμαστε και οι δύο τρανς γυναίκες. Καταγόμαστε και οι δύο από ένα σπιτικό με πολλή αγάπη και υποστήριξη και ζούμε σχετικά «φυσιολογικές» ζωές. Έχουμε κανονικές δουλειές, κλαίμε για τα αγόρια και μάλλον περνάμε πολύ καιρό μπροστά από τον καθρέφτη δοκιμάζοντας ρούχα. Όμως, ο χαρακτήρας μου, η Ricky έχει ένα σκοτεινό παρελθόν που την έχει κάνει λίγο πιο αντισυμβατική σε σχέση με μένα.

Πόση συνεισφορά είχες στην ταινία για να δημιουργήσετε αυτό τον αληθοφανή χαρακτήρα;
Η ιστορία και η εξέλιξη του χαρακτήρα ανήκουν στον Eric, αλλά συνεργαστήκαμε στενά όσον αφορά στο χαρακτήρα της Ricky ως τρανς γυναίκα. Ο Eric χρησιμοποίησε την προσωπική μου οπτική και τις εμπειρίες μου για να δημιουργήσει μια αυθεντικότητα στα θέματα που συζητάμε στην ταινία κι αυτό προήλθε από την προθυμία του να με προσέξει και να με ακούσει κι αυτό έκανε την ταινία ακόμη πιο σημαντική για μένα.

Τι επίπεδα τρανσφοβίας έχεις ζήσει σε σχέση με το χαρακτήρα σου;
Παρόλο που δεν έχω βιώσει φυσική βία λόγω της τρανς ταυτότητας μου, υπήρξα θύμα bullying όταν ήμουν μικρή. Τα παιδιά είναι πολύ σκληρά και πιστεύω ότι όλοι σε κάποιο βαθμό βιώνουν κάποια διάκριση, κάποιο ρατσισμό. Εμένα με πείραζαν επειδή ήμουν θηλυπρεπής. Αυτές τις μέρες δεν ασχολούμαι καν με αυτούς που με πειράζουν αλλά ακόμη υπάρχουν άτομα τα οποία δεν με δέχονται με τίποτα για αυτό που είμαι. Δεν τους δίνω και μεγάλη σημασία όμως, δεν έχω χρόνο στη ζωή μου για τόση αρνητικότητα.

Τη στιγμή στην ταινία που σου λέει ο Robby «…είσαι ένα τίποτα, ούτε αγόρι, ούτε κορίτσι…» και ο χαρακτήρας σου άρχισε να κλαίει, αυτό πυροδότησε κάποια πραγματική συναισθηματική αντίδραση;
Φυσικά. Αυτή ήταν μια από τις πιο δύσκολες σκηνές για μένα. Ο Eric ήθελε να νιώσω στο πετσί μου αυτά που μου έλεγε ο Robby και στην αρχή το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να γελάω. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να ανοιχτώ σε κάτι τόσο δύσκολο, τόσο οδυνηρό. Ήταν κάτι που δεν άφησα τον εαυτό μου να το πιστέψει ποτέ τόσα χρόνια. Οι άμυνες μου ήταν να γελάσω και να το γελοιοποιήσω αλλά μετά από τόσες αναγνώσεις του κείμενου που έλεγε «…είσαι ένα τίποτα…», τελικά υπέκυψα και άρχισα να κλαίω και δεν μπορούσα να σταματήσω. Ήταν κάτι δύσκολο, σκοτεινό, παραδόξως πνευματικό. Εκείνο το βράδυ κοιμήθηκα πολύ βαριά.

Η γυμνή σκηνή, δεν φάνηκε να είναι καθόλου ασήμαντη, ταίριαξε με την ιστορία πολύ καλά. Πως ένιωσες όταν σου ζητήθηκε να κάνεις γυμνή σκηνή, πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν;
Είμαι τόσο χαρούμενη που η σκηνή με το γυμνό είχε τόσο θετική απήχηση κι όχι ως κάτι φθηνό κι εξευτελισμένο. Ο Eric μου είπε για αυτή τη σκηνή αρκετά νωρίς, μπορεί στα πρώτα email που ανταλλάξαμε, οπότε ήμουν προετοιμασμένη εξ’αρχής. Νομίζω ότι υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου που περιβάλλει τα τρανς σώματα. Το κοινό δεν τα καταλαβαίνει, δεν ξέρει τι σημαίνει να είσαι τρανς άτομο κι έτσι τα σώματα μας θεωρούνται ως κάτι taboo. Ήταν πολύ σημαντικό να αντιμετωπίσουμε αυτή τη σκηνή με τον απόλυτο σεβασμό που της αρμόζει και να δείξουμε στο κοινό πως είναι ένα τρανς σώμα. Δεν είναι τερατόμορφο, δεν είναι απειλητικό. Απλά υπάρχει, είναι δικό μου και είναι όμορφο.

Boy Meets Girl Eric Schaefer τρανς ταινία trans film Outview Film Festival 2015

Boy Meets Girl

Χώρα: ΗΠΑ
Παραγωγή: 2014
Σκηνοθεσία: Eric Schaefer
Διάρκεια: 95’

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους στο Outview Film Festival 2015

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα

ΠΡΟΒΟΛΗ 11 ΜΑΙΟΥ 2015