Μια προκλητική προβολή: New York City Inferno στο Outview Film Festival 2015

0

New York City Inferno

Πριν το “Interior. Leather Bar.” των James Franco και Travis Mathews και “Το Ψωνιστήρι/Cruising” του William Friedkin υπήρχε η ταινία που αποτέλεσε την έμπνευση τους: το “New York City Inferno” του Γάλλου σκηνοθέτη Jacques Scandelari.

New York City Inferno - OutviewΤο 1977, ο σκηνοθέτης Jacques Scandelari μετακόμισε στην Νέα Υόρκη. Με το ψευδώνυμο Marvin Merkins γύρισε την ταινία “New York City Inferno“. Είναι η ιστορία του Jerome, ενός Γάλλου που επισκέπτεται την Νέα Υόρκη για να βρει τον σύντροφο του, τον Paul. Ο Paul όμως έχει εισχωρήσει στον σκοτεινό κόσμο της S&M και leather σκηνής της Νέας Υόρκης. Ο κόσμος αυτός που θα συναντήσει ο Jerome θα τον δελεάσει και θα τον κυριεύσει.

Το “New York City Inferno” μπορεί να πει κανείς ότι είναι ένα πορνογραφικό art-exploitation με όλους τους κομπάρσους της ταινίας “Το Ψωνιστήρι” γυρισμένο με ένα σκληρό στυλ cinéma vérité που το κάνει αμέσως ξεκάθαρο στον θεατή ότι αυτό που βλέπει είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Μια αξιοσημείωτη καταγραφή της gay νυχτερινής ζωής της Νέα Υόρκης, πριν την έξαρση του AIDS, η ταινία έχει μείνει στην ιστορία επίσης και για την ΝΟΜΙΜΗ χρήση της μουσικής των Village People. Ανάμεσα στους συντελεστές θα βρούμε και τον φωτογράφο François About που συμμετείχε σε σχεδόν όλες τις gay πορνογραφικές ταινίες του πρώτου κύματος της Γαλλίας.

Το “New York City Inferno” είναι μια απίστευτα βρομερή ταινία που πρέπει κάποιος να το δει για να το πιστέψει.

New York City Inferno

Χώρα: USA
Παραγωγή: 1978
Σκηνοθεσία: Jacques Scandelari/Marvin Merkins
Διάρκεια: 87′

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους στο Outview Film Festival 2015

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει 70s Themed Gang Bang Orgy στην Alexander Sauna.

New York City Inferno - OutviewJacques Scandelari/Marvin Merkins

O Jacques Scandelari (1943 – 1999) ήταν ένας Γάλλος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός που γύριζε gay πορνογραφικές ταινίες με το ψευδώνυμο Marvin Merkins.

Έγινε σχετικά διάσημος χάρις στην δεύτερη ταινία του “Beyond Love and Evil”, μια χαλαρή μεταφορά του θεατρικού του Μαρκήσιου Ντε Σαντ “Η φιλοσοφία στο Μπουντουάρ”. Ο Scandelari συχνά χρησιμοποιούσε το θέμα του σεξ για να εξερευνήσει συγγενικά θέματα όπως η απομόνωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Το 1977 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου γύρισε και την πλέον γνωστή ταινία New York City Inferno. Το 1978 συνεργάστηκε με την ηθοποιό Florence Giorgetti για την exploitation ταινία “Flashing Lights”.