ΒΡΑΒΕΙΑ 2011

awards poster 2011Η κριτική επιτροπή του Outview Film Festival 2011, είδε τις παρακάτω προτεινόμενες ταινίες για Βραβείο Καλύτερης Ταινίας:

Το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας κέρδισε η ταινία “The Secret Diaries of Miss Anne Lister. Το βραβείο το παρέλαβε η Sarah Waters εκ μέρους τους.

Το Βραβείο Κοινού έπειτα από καταμέτρηση των ψήφων κέρδισε η ταινία “El Consul de Sodoma

Μετά την βράβευση ακολούθησε live με: Φωτεινή Δάρρα, Ελένη Δήμου, Στάθης Δρογώσης, Nalyssa Green, Ματθίλδη Μαγγίρα, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Νατάσσα Μποφίλιου, Ελένη Πέτα, Rous, Ζακ Στεφάνου

Την βραδιά παρουσίασε η Μίνα Ορφανού!

Η κριτική επιτροπή ήταν οι:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ
Ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης είναι σκηνοθέτης. Η πρώτη του ελληνική ταινία, «Μια θέση στον ήλιο» (1995), απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Ακολούθησε την ίδια χρονιά η ταινία «Κοντά στον Παράδεισο» και το 1998 η ταινία «Από την άκρη της πόλης». Το 2001 γύρισε τον «Δεκαπενταύγουστο» και το 2004 τον «Όμηρο». Φέτος συμμετείχε στην Berlinale με την καινούρια του ταινία «Man at sea».

ΛΑΓΙΑ ΓΙΟΥΡΓΟΥ
Σπούδασε σχέδιο, σκηνογραφία, και γραφικές τέχνες στη σχόλη «ΒΑΚΑΛΟ» και στα εργαστήρια εφαρμογών της Α.Σ.Κ.Τ και σπούδασε στο LONDON FILM SCHOOL της Αγγλίας. Έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες: UNION TAVERN, ΣΑΛΩΜΗ, ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ʼΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΛΙΟΥΜΠΗ, ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ.

ΤΑΣΣΟΣ ΘΕΩΔΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
O Τάσος Θεοδωρόπουλος σιχαίνεται να τον αποκαλούν κριτικό κινηματογράφου μολονότι έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ως τώρα κάνοντας ακριβώς αυτό, με τελευταία θητεία του την 6ετία του στο Πρώτο Θέμα, και με την ηλεκτρονική εφημερίδα www.iefimerida.gr, και το Downtown. Είναι επίσης ενεργός από πολύ νωρίς στον πάσης φύσεως ακτιβισμό.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΗΤΣΗΣ
Το 1982 συνεργάζεται με το περιοδικό ΟΘΟΝΗ. Αρχισυντάκτης και κατόπιν διευθυντής (1997 – 2007) του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ. Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ (1998 – 2006). Κριτικός της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ (1993 – 97) και από τον Μάρτιο του 2007 υπεύθυνος της κινηματογραφικής στήλης του περιοδικού ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ.

ΕΛΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
H Έλενα γράφει για σινεμά στο Πρώτο Θέμα και δουλεύει για τα Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Έχει δουλέψει επίσης για τις Νύχτες Πρεμιέρας, το Time Out και την εφημερίδα του Φεστιβάλ Αθηνών.