Τα βραβεία του Outview Film Festival 2014

0

outview awards 2014

Η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ Outview 2014 (Χρήστος Δήμας, Αύγουστος Κορτώ, Μέμη Κούπα, Πένυ Παναγιωτοπούλου, Χρήστος Βούπουρας) κλήθηκαν να δώσουν δύο βραβεία:

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας” και “Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ” στις 25 Μαΐου 2014 στο Shamone.

*Οι φωτογραφίες είναι του Guram Chachanidze

Οι υποψήφιες ταινίες για Βραβείο Καλύτερης Ταινίας ήταν οι:

Η ταινία “In the Name of” κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας.

Οι ταινίες “Stranger by the lake” και “Matterhorn” έλαβαν ειδικές μνείες.

Οι υποψήφιες ταινίες για Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ ήταν οι:

Και το ντοκιμαντέρ που κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ ήταν το “Julia“.

Βραβείο Antivirus για Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους

Το αγαπημένο μας γκέι free press Antivirus έδωσε το “Βραβείο Antivirus για Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους“. Όλες οι ταινίες μικρού μήκους ήταν υποψήφιες για το βραβείο.

Και το Βραβείο Antivirus για Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους κέρδισε η ταινία “Shower” κι έγινε ειδική μνεία στο μουσικό βίντεο “I’ve only just begun“.

Βραβείο Κοινού

Το “Βραβείο Κοινού Καλύτερης Ταινίας” έπειτα από την καταμέτρηση των ψήφων πήγε στην ταινία “Eastern Boys“. Το βραβείο το παρέλαβε η Elise Jalladeau εκ μέρους της εταιρείας παραγωγής.

outview awards 2014

Απονεμήθηκε και ειδικό βραβείο στην Patricia Field για όλη της την συνεισφορά στον αγώνα για τα LGBTQ δικαιώματα.

Την βραδιά παρουσίασαν οι Etten & Ανδριάνα Μπάμπαλη και ακολούθησε μουσική από τον Γιώργη Χριστοδούλου (το τραγούδι Le Flaneur, του οποίου κοσμεί και το trailer του φεστιβάλ) και τις ίδιες.

Η κριτική επιτροπή μας για το φεστιβάλ 2014 ήταν οι:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ

Χρήστος Δήμας… Γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1969, σπούδασε στο Πολιτικό Τμήμα Νομικής Σχολής Αθηνών. Είναι σκηνοθέτης κινηματογράφου (ΤΕΣΣΕΡΑ, ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ, ΝΗΣΟΣ, POKER FACE, ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ), τηλεόρασης (ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ, ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ, ΔΕΚΑΤΗ ΕΝΤΟΛΗ, ΤΡΙΤΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ, ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ κ.α) θεάτρου (ΑΝΥΠΑΚΟΗ, ΑΘΑΝΑΣΙΑ). Έχει γράψει τα βιβλία ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ, ΑΝΑΣΑ, ΒΕΡΟΝΙΚΗ.

ΠΕΝΝΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Συνέχισε σπουδές σκηνοθεσίας και φωτογραφίας στο Λονδίνο (University of Westminster) από το οποίο πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα. Οι ταινίες της έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία και συμμετείχαν σε διεθνή φεστιβάλ. Η Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί, Ο μπαμπάς μου άνοιξε το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο και απέσπασε τη Χρυσή Λεοπάρδαλη Α΄ ανδρικού ρόλου, ενώ η πρόσφατη ταινία της September (υποψήφια για έξι κρατικά βραβεία), συνεχίζει την φεστιβαλική της πορεία με συμμετοχές και διακρίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ. Δίδαξε σκηνοθεσία στο τμήμα Κινηματογραφικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (2004-2007), ενώ από το 1994 εργάζεται ως παραγωγός και σκηνοθέτης ντοκυμαντέρ για την τηλεόραση. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά και καλά Ιταλικά

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΠΟΥΡΑΣ

Σκηνοθέτης και συγγραφέας. Έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες:

1. «Λιποτάκτης» (σε συνεργασία με τον Γιώργο Κόρρα) ταινία μεγάλου μήκους (1987), 35mm, 113’.
2. «Παμβώτις – Δημήτρης Χατζής» (σε συνεργασία με τον Γιώργο Κόρρα) ντοκιμαντέρ μεσαίου μήκους για την ΕΤ1, (1990), 16mm, 30’.
3. «Mirupafshim» (σε συνεργασία με τον Γιώργο Κόρρα) ταινία μεγάλου μήκους, (1997), 35mm, 121’.
4. «Ο Χορός των Αλόγων» ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, (2001), 35mm, 64΄.
5. «Νεώριον, ο φρουρός των πλοίων». Βιομηχανικό ντοκιμαντέρ, μεσαίου μήκους, (2005), digital beta, 38΄.
6. «7 θυμοί» ταινία μεγάλου μήκους (βρίσκεται στο Post) 2014.

Έχει γράψει:

«Mirupafshim: θα πει καλή αντάμωση». Μυθιστόρημα, σε συνεργασία με τον Γιώργο Κόρρα. (Εκδόσεις Εστία, 2000).
«Στο Αδιέξοδο της Οδού Ασωμάτων». Διηγήματα. (Εκδόσεις Εστία, 2004).
«7 Θυμοί», μυθιστόρημα υπό έκδοση από τις Εκδόσεις Εστία. 2014.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΟΡΤΩ

Ο Αύγουστος Κορτώ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979 και είναι συγγραφέας.

ΜΕΜΗ ΚΟΥΠΑ

Γεννήθηκε και ζει στην Aθήνα. Σκηνοθετεί ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους, διαφημιστικά σποτς, music videos , corporate videos , καθώς και stage performances για events & shows. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η τελευταία της μικρού μήκους ταινία, ‘black box’ βραβεύθηκε σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Στο παρόν, προετοιμάζει την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο ‘Co dependent’, σε σενάριο που υπογράφει η ίδια.