ΤΑΙΝΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ – ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΙΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ OUTVIEW 2016

0

ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΕΞΙ
Φέτος για πρώτη φορά, το
Outview εκτός από τα 4 καθιερωμένα βραβεία (Καλύτερου Ντοκιμαντέρ- Καλύτερης Ταινίας – Βραβείο Κοινού – Καλύτερη Μικρού Μήκους), προσθέτει 2 νέα βραβεία:

Το πρώτο είναι εκείνο της “ Καλύτερης Ακτιβιστικής Ταινίας” το οποίο θα τιμά την ταινία εκείνη που όχι απαραίτητα θα διακρίνεται για τις κινηματογραφικές της αρετές αλλά που θεματικά θα “εκπαιδεύει” την κοινωνία και θα αξίζει να προβάλλεται σε δημόσιους χώρους, κοινωνικά ιδρύματα και σχολεία και για κοινωνικές δράσεις ενάντια στην ομοφοβία.

Το δεύτερο νέο βραβείο είναι εκείνο της “Καλύτερης Ελληνικής Μικρού Μήκους”το οποίο θα αποφασίσει η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ. Το Outview Film Festival υποστηρίζει το Ελληνικό Queer Σινεμά και κάθε χρόνο φιλοξενεί όλες τις ελληνικές ταινίες που μας υποβάλλονται. Τις καλύτερες τις ταξιδεύει σε διεθνή LGBTQI+ Κινηματογραφικά Φεστιβάλ μέσα από το μεγάλο δίκτυο programmer αντίστοιχων φεστιβάλ που συμμετέχουμε.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Κωνσταντία Χριστοφορίδου και ο Γιάννης Αγγελάκης
Κωνσταντία Χριστοφορίδου και ο Γιάννης Αγγελάκης

Τη φετινή Τελετής Λήξης/Απονομή Βραβείων (Κυριακή 24 Απριλίου στην Αίθουσα 1 της Ταινιοθήκης) θα παρουσιάσουν οι ηθοποιοί Γιάννης Αγγελάκης και η Κωνσταντία Χριστοφορίδου και τα βραβεία θα απονεμηθούν από γνωστούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες, παράγοντες της κινηματογραφικής σκηνής και φυσικά ακτιβιστές της κοινότητας μας. Μετά την τελετή θα ακολουθήσει μια μικρή δεξίωση στο φουαγιέ της ταινιοθήκης με άρωμα Βραζιλίας, χορηγία της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα. Οι δημιουργοί της Τελετής Λήξης και τους οποίους ευχαριστούμε θερμά είναι ο Άκης Γουρζουλίδης, Μέμη Κούπα, Ελένη Φολερού, Νικόλ Χορινοπούλου,  και τα κείμενα έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Γκίνος.
Η Τεχνική Υποστήριξη γίνεται με την ευγενική Χορηγία της εταιρείας Podimatas AudioVisual

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ OUTVIEW 2016

OUTVIEW JURY 2016
OUTVIEW JURY 2016

 

O Mάκης Γαζής μετά από σπουδές κινηματογράφου σε Αθήνα και Λονδίνο από το 1992 μέχρι και σήμερα εργάζεται στον χώρο των Eλληνικών και Διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών ως Casting Director. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες και έχει ανακαλύψει πολλούς από τους σημερινούς πρωταγωνιστές των Eλληνικών ταινιών. Είναι μέλος του διεθνούς σωματείου των Casting Directors ICDN .

Η Μαρίνα Κόντη ξεκίνησε στην διανομή ταινιών το 2000 στην Προοπτική. Τρία χρόνια μετά συνεργάστηκε με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και συνίδρυσε το Filmcenter, ένα κύκλωμα κινηματογράφων για την προβολή και την διανομή αποκλειστικά ελληνικών (και ευρωπαϊκών ταινιών) όπως η Στρέλλα του Πάνου Χ. Κούτρα. Έχοντας φιλοξενήσει ένα πλήθος εκδηλώσεων, φεστιβάλ και ειδικών προβολών, συνεργασίες με τα μεγαλύτερα εγχώρια και ξένα φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου και του Outview Film Festival, από το 2010 επέστρεψε στη διανομή ταινιών και συνεργάζεται με την StraDa Films σε ταινίες όπως οι «Ένας Χωρισμός», «Holy Motors», «Η Ζωή Της Αντέλ (Κεφάλαια 1&2)» κ.λ.π.

Ο Κωνσταντίνος Κοντοβράκης μετά από χρόνια προϋπηρεσίας στο χώρο της κριτικής κινηματογράφου και της διοργάνωσης φεστιβάλ προχώρησε στην παραγωγή ταινιών το 2009. Από τότε, έχει εμπλακεί ως παραγωγός σε κάποιες από τις πιο αναγνωρισμένες ελληνικές ταινίες όπως τα «Wasted Youth”, “Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού», «Να Κάθεσαι και να Κοιτάς» και «Για Πάντα». Η δουλειά του Κωνσταντίνοτ έχει λάβει δημοσιότητα στα μεγαλύτερα διεθνή Μέσα, όπως οι New York Times, o Guardian και πολλά άλλα. Το 2013, ο Κωνσταντίνος δημιούργησε την εταιρία παραγωγής, Heretic ,μαζί με το συνέταιρό του και παραγωγό Γιώργο Καρναβά. Ο Κωνσταντίνος εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα Producers on the Move του Φεστιβάλ των Καννών το 2014 και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου από το 2014.

H Laëtitia Κulyk υπήρξε η Attachée για την οπτικοακουστική συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και Διευθύντρια του Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Ελλάδα από το Σεπτέμβριο του 2015. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Jyväskylä της Φινλανδίας.Εργαζόταν για πολλά χρόνια στο CNC, σε συνεργασία με κινηματογράφους και διανομείς στη Γαλλία και μέχρι το καλοκαίρι του 2015 εργαζόταν ως συντονίστρια του προγράμματος MEDIA στο Europa Cinemas. Είχε θέση λέκτορα στο University Paris 3 μέχρι τη μετακίνηση της στην Αθήνα, απ’ όπου όμως συνεχίζει τη συμβολή της ως κριτικός κινηματογράφου στην ανεξάρτητη εφημερίδα Jeune Cinema.

Η Ζακλίν Λέντζου αποφοίτησε από το London Film School το 2013 με έπαινο. Η πτυχιακή της ταινία “Μπλε Δεκατρία” συμμετείχε σε πάνω από 30 φεστιβαλ παγκοσμίως. Έπειτα κέρδισε τον διαγωνισμό σεναρίου της Πάτμου το 2014 για το σενάριο της ‘Luz’. Συμμετείχε στο πρόγραμμα Sarajevo Talents τον Αύγουστο του 2014 και στο Reykjavik Talent Lab, όπου και απέσπασε το βραβείο μικρού μήκους. Το 2015 έλαβε χρηματοδότηση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για το σενάριο της ‘Αλεπού’. Επίσης, επιλέχθηκε να συμμετέχει στο Berlinale Talents 2015 και η ‘Αλεπού’ στο Berlinale Short Film Station. Η Ζακλίν συμμετείχε στο πρώτο Athens Film Lab με το σενάριο της ‘HIWA’ και κέρδισε χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της ταινίας.

Οι υποψήφιες ταινίες για Βραβείο Καλύτερης Ταινίας είναι οι:

A escondidas (Hidden Away) / Barash Beira-Mar (Seashore) /Daddy Eisenstein in GuanajuatoIn the Grayscale  / Je Suis A Τoi (Αll Υours) / La belle saison (Summertime)Life is a momentMargarita With A Straw / SMAC Those people / When We Are Together We Can Be Everywhere / You’re Killing me 

Οι υποψήφιες ταινίες για Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ είναι οι:

Chemsex / I’m not a feminist, but… /Feelings Are Facts: The Life of Yvonne RainerHaftanlage 4164 – Σωφρονιστικό Ίδρυμα 4164 / ElectroboyGame Face / One Kingdom, One Love / Oriented / Parole de King / Seed Μoney: The Chuck Holmes Story  / Upstairs Inferno / Uncle Howard / Welcome to this House

Οι υποψήφιες ταινίες για το Βραβείο Antivirus Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους

Οι Λίνα Λαχανιώτη, Μανώλης Βαμβούνης και Δημήτρης Βαρελάς από το περιοδικό Antivirus θα ψηφίσουν την Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους. Όλες οι ταινίες του εξωτερικού που προβάλλονται στο φεστιβάλ κι έχουν διάρκεια έως και 25 λεπτά είναι υποψήφιες για το Βραβείο.

11 Life lessons from an awesome old dykeAdrift in SunsetAmore ProssimoBOOTWMN Brothers Coming HomeDer Besuch (Η επίσκεψη)  /  Destruction of Dude / Em Defesa Da Familia ( In defence for the family) /Fluent Girl Talk  / Heavenly PeaceHeavens to Betsy  / Hello TittyI Am a Tourist: I Would Like to See Him Naked  / Just for One Day  / La MáscaraLa Tana (The Den) /  Noam  / Passing Trilogy of KinkSan CristóbalThe First SessionThe Neighbourhood  / Unknown UnlovedVagina is the Warmest ColourWe could be parents 

Οι υποψήφιες ταινίες για το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους

Αχίλλειος πτέρνα (Αchilles Heel)Κουκουβάγιες (The Owls)Keep The Hood On / Μισή ζωή -Half Life /Πάθος (Pathos)PARTING / ΠΡΟΣΕΥΧΗ / PROSEFHI: GREEK SCHOOL PRAYER / ΡΕΙΝΜΠΟ ΚΡΗΤΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ/Rainbow Cretan GallantryΣκόρπιες Σκέψεις Ενός Νεαρού Sex Worker / Spectrum ΤΑΤΤΟΟ The Escape Hatch /ΤΡΙΓΕΝΗ_ιιι the_mother

Βράβειο Καλύτερης Ακτιβιστικής Ταινίας

 Το Βράβειο Καλύτερης Ακτιβιστικής Ταινίας είναι το ένα από τα καινούργια φετινά βραβεία. Διαγωνίζονται όλες οι ταινίες και το βραβείο θα αποφασίσει η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ.

Βραβείο Κοινού

Το Βραβείο Κοινού θα το αναδείξει το κοινό μέσα από τις ειδικές κάρτες ψηφοφορίας στην Ταινιοθήκη αλλά και με online ψηφορία κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και θα ανακοινωθεί στο www.outview.gr στις 24 Απριλίου μετά από την καταμέτρηση των ψήφων.

OFFICIAL INTERNATIONAL GUESTS

Sherry Vine (performer, πρωταγωνίστρια Just for One Day)
Tonje Gjevjon (The Hungry Hearts, σκηνοθέτρια του Life is a moment)
Edit Gjevjon (The Hungry Hearts, ηθοποιός Life is a moment)
Mona Krager (The Hungry Hearts, ηθοποιός Life is a moment)
Olga Nikitina (The Hungry Hearts)
Jan Soldat (σκηνοθέτης Der Unfertige, Haftanlage 4164, Der Besuch)
Maureen Bradley (σκηνοθέτ@ Two 4 One)
Wu Tsang (performer Moved by the Motion, σκηνοθέτρια Wildness / Girl Talk)
Boychild (performer Moved by the Motion)
Patrick Belaga (τσελίστας Moved by the Motion)
Silvan Noam Shimaon (πρωταγωνίστρια Barash)
Marit Östberg (σκηνοθέτρια When We Are Together We Can Be Everywhere)
Liz Rosenfeld (πρωταγωνίστρια When We Are Together We Can Be Everywhere, σκηνοθέτρια The Surface Tension trilogy)
Skyler Braeden Fox (σκηνοθέτης Hello Titty)
Gerald McCullouch (πρωταγωνιστής, σκηνοθέτης Daddy, Bear city2)
Charles Atlas (σκηνοθέτης Locale / Hail the new puritan)
Esther Hoffenberg (σκηνοθέτρια του ντοκιμαντέρ Violette Leduc: In Pursuit of Love)
Chris Belloni (καλλιτεχνικός διευθυντής του International Queer and Migrant Film Festival του Άμστερνταμ)
Sebastiaan Kas (σκηνοθέτης One Kingdom, One Love)
Sofia Apostolidou (Political Fatties Panel)
Hodan Wasame (Political Fatties Panel)
Andrea Alessandro La Bozzetta (σκηνοθέτης Amore Prossimo)
Andrea Lopez Barrantes (Minus is Válido – σκηνοθετική ομάδα La Máscara)
Naya Pascual Espinoza (Minus is Válido – σκηνοθετική ομάδα La Máscara)
Maria Basura (Minus is Válido – σκηνοθετική ομάδα La Máscara)