ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ BDSM ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ OUTVIEW 2019

0

Από το πρόγραμμα του Outview 2019, δεν θα μπορούσε να λείπει η θεματική του BDSM. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν το BDSM ως ένα τρόπο εξερεύνησης και πειραματισμού, προκειμένου να εμπλουτίσουν τις ερωτικές τους ζωές με νέες περιπέτειες. Για άλλους ανθρώπους, το BDSM, αποτελεί τρόπο ζωής. Όσον αφορά τους δεύτερους, δεν είναι καθόλου απίθανο να ζουν μαζί με το ζευγάρι τους σε ένα διαρκές παιχνίδι εξουσίας μεταξύ σκλάβου και αφέντη. Πώς είναι να ζεις σαν σκλάβος; Ποιες είναι οι υποχρεώσεις ενός αφέντη; Τι είδους δυναμικές σχηματίζονται μεταξύ τους;  Έχει ο αφέντης πραγματική εξουσία πάνω στον σκλάβο; Είναι η συναινετική απώλεια της προσωπικής ελευθερίας πραγματική απώλεια ελευθερίας; Αυτού του είδους τις σχέσεις μελετούν οι ταινίες Irving Park και “The Artist & The Pervert” που θα προβληθούν στα πλαίσια του φετινού φεστιβάλ. Παράλληλα, οι προβολές και των 2 ταινιών θα πραγματοποιηθούν με την παρουσία των σκηνοθετών τους.  

Λίγα λόγια για τις ταινίες 

IRVING PARK (Παναγιώτης ΕυαγγελίδηςΕλλάδα118’, 2019) 

Η ιστορία τεσσάρων γκέι αντρών μεταξύ 60 και 70 ετών, που ζουν ως Κύριοι και Σκλάβοι στο σημερινό Σικάγο. Μια ανορθόδοξη οικογένεια που βασίζεται στην ελεύθερη επιλογή και τη συναίνεση στην απώλεια της προσωπικής ελευθερίας προς χάριν της επιθυμίας του άλλου.
Με την παρουσία του σκηνοθέτη. 

THE ARTIST & THE PERVERT (Beatrice Behn & René GebhardtΗΠΑ107’, 2017) 

Εάν πιστεύετε πως ξέρετε τα πάντα για τις ερωτικές σχέσεις ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε. Γνωρίστε τον Georg Friedrich Haas, απόγονο οικογένειας ναζιστών και σημαντικότερο εν ζωή συνθέτη συμφωνικής μουσικής. Σύζυγος του Georg είναι η αφροαμερικανίδα Mollena Williams, μια εκπαιδεύτρια του σεξ εξειδικευμένη στα σαδομαζοχιστικά παιχνίδια, την οποία γνώρισε μέσω της ιστοσελίδας γνωριμιών Ok Cupid. Η σχέση τους βασίζεται σε ένα αμφιλεγόμενο παιχνίδι ρόλων λευκού αφέντη και μαύρης σκλάβας, που στην πράξη αποδεικνύεται μια ριζοσπαστική κίνηση στην απόλυτα ελεύθερη αυτοδιάθεση του σώματος.
Με την παρουσία της σκηνοθέτριας.