SILVANA και WOMEN’S PARTY @ NOIZ CLUB

0

Όταν έχεις να κάνεις με ένα μουσικό ντοκιμαντέρ και το οποίο μάλιστα αφορά μια υπέροχη λεσβία, διάσημη στην Σκανδιναβία, τραγουδίστρια και την όμορφη σύντροφο της, επίσης μουσικό, τότε ο καταλληλότερος χώρος να το προβάλεις δεν είναι άλλος από το απόλυτο lesbian club της Αθήνας, το θρυλικό NOIZ.

Το Outview σε συνεργασία με το CineDoc* ενώνουν δυνάμεις για μια κινηματογραφικά μουσική βραδιά.

Στο Noiz Club θα προβληθεί το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ Silvana στις 21.45 και θα ακολουθήσει το μεγάλο Women’s Party του Outview Film Festival. Για το facebook event δες εδώ

Η είσοδος είναι 6 ευρώ με μπύρα ή κρασί και τα 2 ευρώ πηγαίνουν για την ενίσχυση του φεστιβάλ.

SILVANA
(Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis, Σουηδία, 91’, 2017)
Το Silvana είναι ένα ταξίδι στα πρώτα χρόνια της καριέρας της Σουηδής φεμινίστριας ράπερ Silvana Imam. Τα τραγούδια της είναι αυτοβιογραφικά και στενά συνδεδεμένα με την πολιτική, την σεξουαλικότητα, και την ταυτότητά της ως μετανάστρια δεύτερης γενιάς (οι γονείς της είναι από την Συρία και την Λιθουανία). Έχοντας έρθει στην Σουηδία ως μικρό παιδί, η Silvana κατακλύζει την Σκανδιναβία με τους παθιασμένους αντιρατσιστικούς της στίχους, δίνοντας φωνή σε σύγχρονα κινήματα και αντιπροσωπεύοντας τον θυμό της νέας γενιάς. Η ταινία ξεκινάει το 2014, παρουσιάζοντάς μας τις πρώτες επιτυχίες της τραγουδίστριας καθώς και την σχέση της με την οικογένειά της και την ποπ καλλιτέχνιδα Beatrice Eli.
Ωστόσο, μετά από έναν μόλις χρόνο στο φως της δημοσιότητας, τα πάντα σταματούν απότομα. Η Silvana υποκύπτει στην πίεση, κουρασμένη από το πρόσημο της ταμπέλας της ως «δυναμική γυναίκα». Αποφασίζει να αρχίσει να δείχνει νέες πλευρές του εαυτού της καθώς και, όπως αντιλαμβάνεται, «δεν υπάρχουν υπερήρωες, παρά μόνοι άνθρωποι».
Το Silvana είναι ένα πορτρέτο μιας ασυμβίβαστης νεαρής τραγουδίστριας η οποία συνεχώς εμπνέει μια ολόκληρη νέα γενιά να βρει την φωνή της.

Swedish Film Academy Awards 2017: Best Documentary
SEEyousound International Independent Film Festival 2018: Best Documentary

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

*Το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον Κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Βόλου, το ABCinema Πάτρας και το CineCinema Αμαλιάδας. Οι προβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.

Από το 2015, το CineDoc είναι ιδρυτικό μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Moving Docs, που διανέμει και προβάλλει επιλεγμένα ντοκιμαντέρ σε ολόκληρη την Ευρώπη.