Δωρεάν Workshop: “Make your own fabulous Youtube Video” από τη Sherry Vine

0
Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 17/04/2016
17:00

Location
Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Την Κυριακή 17 Απριλίου στις 17:00 στον εκθεσιακό χώρο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, θα διοργανωθεί σεμινάριο “Make your own fabulous Youtube Video” από τη Sherry για τη δημιουργία video παρωδιών, κάτι που πραγματικά η ίδια ξέρει να κάνει πολύ καλά!

Είσοδος Δωρεάν

Παράλληλα στα πλαίσια του Φεστιβάλ η Sherry Vine την Παρασκευή 15 Απριλίου θα δώσει performance στο κλαμπ Appartment, όπου και θα ακολουθήσει πάρτυ (από αυτά τα γνωστά του Φεστιβάλ!) με τη βραδιά ν΄ανοίγει η δική μας αγαπημένη Zackie Oh.
Μεγάλου Αλεξάνδρου 141 Αθήνα
Είσοδος δωρεάν

 

Iστορικές πληροφορίες:

Drag queens είναι άντρες καλλιτέχνες οι οποίοι μεταμφιέζονται με την υπερβολή του όρου σε λαμπερές διάσημες ή μη γυναίκες (με τη χρήση μακιγιάζ, φορεμάτων, ιδιαίτερων περουκών, ψεύτικων βλεφαρίδων) και κάνουν performances σκοπεύοντας στο να διασκεδάσουν το κοινό ή να περάσουν κοινωνικά μηνύματα. (Υπάρχουν και οι drag kings, οι οποίες είναι γυναίκες καλλιτέχνες μεταμφιεσμένες σε άντρες). Βασικό μήνυμα των σόου τους είναι να είναι ο εαυτός τους, και να μην τους ρίξει κανένας επειδή είναι διαφορετικοί. Η drag κουλτούρα υπήρξε πάντα στο περιθώριο – ακόμα και στους γκέι και τις λεσβίες. Πάντα ήταν μια πολιτική δήλωση. Παρουσιαζόταν και παρουσίαζεται με τη μορφή της τρας και καλτ αισθητικής, οι οποίες κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους τη δεκαετία των 60s και συνεχίζουν με διαφοροποιήσεις μέχρι σήμερα, δίνοντας βάση στην υπερβολή! Η drag κουλτούρα υπήρξε μια ιστορία θριάμβου της διαφορετικότητας. Δε πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε πως ως αφορμή του ομαδικού ξεσηκωμού – επανάστασης τον Ιούνιο του 1969 στο Stonewall Inn στο Greenwich Village της Νέας Υόρκης, ήταν η σύλληψη από την αστυνομία του προσωπικού του εν λόγω μπαρ, τριών drag queens και δύο τρανσέξουαλ.

ME THN ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΩΝ Η.Π.Α.


Meet Me

Κάνε κλικ για να καταχωρήσεις το "Meet Me" σου!