Ελληνικό Queer Cinema – Προβολές και Πάνελ

0

Το Φεστιβάλ περισυλλέγει  στο πρόγραμμά του μια πληθώρα Ελληνικών ταινιών LGBTQI+ (19 μικρού και μεγάλου μήκους Ελληνικές ταινίες)   με σκοπό την προώθηση του Ελληνικού Queer Cinema. Η απόφαση του Φεστιβάλ για την πλήρη αποδοχή όλων των συμμετοχών των Ελληνικών ταινιών δίνει βήμα στην εγχώρια lgbtqi+ παραγωγή ταινιών.  Σε αυτό τον σκοπό είναι και η δημιουργία τα τελευταία  χρόνια του βραβείου καλύτερης Eλληνικής queer ταινίας.

Ταυτόχρονα, στόχος της θεσμικής λειτουργίας του Φεστιβάλ είναι να αποτελέσει σημείο συνάντησης  ανάμεσα στους καλλιτέχνες και το κοινό με σκοπό πάντα τον ανοιχτό διάλογο πάνω στον Ελληνικό Queer Κινηματογράφο.

Το Φεστιβάλ έχει την τιμή φέτος να φιλοξενεί τον κινηματογραφικό Άγγελο Μιχάλη Μανιάτη, πρωταγωνιστή της ομότιτλης ταινίας του Γιώργου Κατακουζηνού (1982) καθώς και τον Χρήστο Ρούσσο, στου οποίου την ιστορία βασίζεται το σενάριο της ταινίας και μαζί τους σε ένα στρογγυλό τραπέζι θα παραβρεθούν καινούργιοι και παλαιοί δημιουργοί του Ελληνικού Queer Cinema για να ανταλλαχθούν απόψεις, να δημιουργηθούν μνήμες και συνειδήσεις.

Στο πάνελ συμμετέχουν οι: Ρεβέκκα Βάρναλη (σκηνοθέτρια), Κωνσταντίνος Γιάνναρης (σκηνοθέτης), Παναγιώτης Ευαγγελίδης (συγγραφέας, σκηνοθέτης), Τάσος Θεοδωρόπουλος (κριτικός κινηματογράφου, δημοσιογράφος), Αγάπη Κουστένη (σκηνοθέτρια, ψυχολόγος), Κωνσταντίνος Μενελάου (σκηνοθέτης, παραγωγός), Νικόλας Πουρλιάρος (σκηνοθέτης, σεναριογράφος), Μενέλας Σιάφακας (σκηνοθέτης, ακτιβιστής), Νταϊάνα Τσεμερίς (σκηνοθέτρια). Συντονίζει ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος (δημοσιογράφος).

Το πάνελ θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Απριλίου. Στον εκθεσιακό χώρο της Ταινιοθήκης, 19:00 -21:00. 

Στην τελετή λήξης του OUTVIEW FILM FESTIVAL την Τετάρτη 25 Απριλίου, η κριτική επιτροπή του μεγαλύτερου LGBTQI+ περιοδικού της Ελλάδας, του Antivirus magazine , θα απονείμει το βραβείο καλύτερης Eλληνικής queer ταινίας.

Για το Facebook Event πατήστε εδώ.

Δείτε την προβολή του panel ΕΔΩ.