Kiki

0
 

Kiki

Sara Jordenö

20171 h 40 min
Overview

Το Kiki ακολουθεί επτά χαρακτήρες της κοινότητάς του, σε διάστημα τεσσάρων ετών, μέσα από τις προετοιμασίες και τις θεαματικές τους επιδόσεις στο Voguing, για ένα διαγωνισμό γνωστό ως KIKI Balls. Παράλληλα εμβαθύνει στις μάχες τους με την έλλειψη στέγης, τις ασθένειες και τις προκαταλήψεις που αντιμετωπίζουν.

Metadata
Director Sara Jordenö
Release Date 2017
Country  United States of America,   Sweden
Details
Images

25 χρόνια μετά το Paris is Burning, το οποίο έφερε το κοινό σε επαφή με την σκηνή του ballroom dancing της Νέας Υόρκης, το Kiki μας προσφέρει μια ματιά στον κόσμο της σύγχρονης μαύρης κοινότητας LGBTQI+ μέσα από ένα ντοκιμαντέρ-ωδή στο γκλίττερ και τα γκέι δικαιώματα.

Η πόλη, οι κοινωνικές κατασκευές και η συνείδηση έμφυλης πολιτικής μπορεί να έχει αλλάξει από την δεκαετία του 80′, ωστόσο η επιθυμία για αποδοχή και συγκρότηση ασφαλών χώρων έκφρασης, παραμένει. Οργανισμοί κοινωνικής πρόνοιας, queer νεολαίας γιορτάζουν την διαφορετικότητα διοργανώνοντας χορούς και διαγωνισμούς voguing. Εδώ απαιτείται εξουθενωτική εξάσκηση, ηγετική ικανότητα και τοπ περφόρμανς. Ταυτόχρονα, δίνεται η αφορμή να τεθούν και να συζητηθούν σοβαρά σύγχρονα ζητήματα μιας κοινότητας ευάλωτης στο να μείνει άστεγη, να δεχθεί βία και να βιώσει τον HIV.
Γινόμαστε μάρτυρες των ικανών χεριών και δυνατών φωνών εφτά ατόμων, καθώς αυτά βοηθούν να ενώσουν μια κοινότητα τόσο ευαίσθητη όσο και φανταχτερή, προετοιμάζοντας την πασαρέλα για την επιτυχία. Συνεργαζόμενη επί τέσσερα χρόνια με την Twiggy και την παρέα της, η σκηνοθέτις Sara Jordenö μας ταξιδεύει στην κοινότητα του Kiki, το παρακλάδι της δυναμικής Νεοϋορκέζικης drag σκηνής, αποτελώντας οικογένεια για τα παιδιά αυτά, σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις για μη λευκά LGBTQI+ άτομα. Απαρτιζόμενο από δυνατούς δεσμούς και απίστευτη μαχητικότητα, το Kiki συνεχίζει τις παραδόσεις του παρελθόντος, ενώ ταυτόχρονα εγκαθιδρύει τον εαυτό του στη πολιτική, το στυλ και την γλώσσα του παρόντος.

Berlin International Film Festival 2016: Teddy Award
Outfest: Los Angeles Gay & Lesbian Film Festival 2016

Λίγα λόγια για την πρωταγωνίστρια GIA MARIE LOVE:
Η Gia Love είναι μια μαύρη γυναίκα από τη Νέα Υόρκη. Είναι η βασιλομήτωρ του House of Juicy, το οποίο είναι ένα από τα πολλά σπίτια της αντεργκράουντ Kiki σκηνής. Το έργο της Gia στην κοινότητα του Kiki έχει επεκταθεί από τον κοινωνικό ακτιβισμό στην παροχή υπηρεσιών πρόληψης κατά του  HIV και των ΣΜΝ για τις LGBTQI+ ομάδες υψηλού κινδύνου. Η Gia ζει τη ζωή της, με θάρρος, ως μια τρανς γυναίκα υπερπηδώντας τις αντιξοότητες, ζει την αλήθεια της δίχως να απολογείται και με μία γνησιότητα.

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Q&A ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ GIA MARIE LOVE

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ VOGUING ΠΑΡΤΥ @ BE QUEER.

Για το facebook event κοίτα ΕΔΩ.

 Με την υποστήριξη της πρεσβείας των ΗΠΑ

KIKI
Χώρα: ΗΠΑ
Παραγωγή: 2017
Σκηνοθεσία: Sara Jordenö
Διάρκεια: 94′

Η ταινία θα προβληθεί με Ελληνικούς υπότιτλους στα πλαίσια του Outview Film Festival 2018.

ΠΡΟΒΟΛΗ KIKI