GHOSTED

0

Ghosted

Monika Treut

20091 h 30 min
Overview

Ο ξαφνικός θάνατος υπό μυστηριώδεις συνθήκες της Ai-ling, της Ταϊβανέζας φίλης της καλλιτέχνιδας Sophie Schmitt την σοκάρει απίστευτα. Ταξιδεύει μέχρι το Taipei για να εκθέσει ένα video installation αφιερωμένο στην Ai-ling. Μια περίεργη, αδιάκριτη δημοσιογράφος, η Mei-li, προσεγγίζει την Sophie, και την πάει ένα ταξίδι προσπαθώντας να την ξελογιάσει.

Metadata
Director Monika Treut
Release Date 2009
Country  Germany
Details
Movie Language
Images
No images were imported for this movie.

Ο ξαφνικός θάνατος υπό μυστηριώδεις συνθήκες της  Ai-ling, της Ταϊβανέζας φίλης της καλλιτέχνιδας Sophie Schmitt την σοκάρει απίστευτα. Ταξιδεύει μέχρι το Taipei για να εκθέσει ένα video installation αφιερωμένο στην Ai-ling. Μια περίεργη, αδιάκριτη δημοσιογράφος, η Mei-li, προσεγγίζει την  Sophie, και την πάει ένα ταξίδι προσπαθώντας να την ξελογιάσει. Αλλά η Sophie της αρνείται και επιστρέφει στο Αμβούργο. Λίγο αργότερα η Mei-li εμφανίζεται στην πόρτα της Sophie ακάλεστη. Η Sophie την φιλοξενεί και τελικά γοητεύεται. Σύντομα η Sophie συνειδητοποιεί ότι η Mei-li ερευνά μυστικά τον θάνατο της Ai-ling. Μια σειρά από παράξενα συμβάντα ακολουθούν, το ένα μετά το άλλο. Τότε ανακαλύπτει η Sophie ότι η Mei-Li δεν δουλεύει για μια Ταϊβανέζικη εφημερίδα ούτε έχει εισέλθει επίσημα στην χώρα. Ποια είναι αυτή η όμορφη και μυστηριώδης ξένη;

Το GHOSTED είναι μια ταινία για τις πολιτιστικές παρεξηγήσεις και τις διαφορετικές αντιλήψεις για τον θάνατο.

Monika Treut: “Στο κινέζικο και Ταϊβανέζικο κινηματογράφο, τα φαντάσματα των νεκρών επιστρέφουν, είναι όντα που υπάρχουν σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες. Ειδικά τα φαντάσματα των γυναικών που έχουν ζήσει καταπιεσμένες ζωές νιώθουν πιο ελεύθερες από ποτέ. Επιτέλους μπορούν να ακολουθήσουν τις επιθυμίες τους και να είναι ερωτικές, τολμηρές, αποφασισμένες και γοητευτικές όσο γίνεται. Αλλά δεν χρειάζεται να ξέρεις για τις κινέζικες παραδόσεις για να εκτιμήσεις αυτή την ιστορία, γιατί η ιδέα του σωσία είναι μια κλασική ιστορία από την εποχή του Edgar Allan Poe.”

Επίσημη συμμετοχή Berlinale