Το Outview φέτος το παίρνει προσωπικά. House Rules Outview 2019

0

To Outview Film Festival 2019 θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί βάσει κάποιων καινούργιων κανόνων, οι οποίοι σκοπό έχουν την ασφάλεια των ατομικοτήτων που θα βρεθούν στο χώρο της Ταινιοθήκης καθ’ όλη την διάρκεια του όπως και την ομαλή διεξαγωγή του Φεστιβάλ.

Για αυτό τον σκοπό κάναμε διάλογο με οργανώσεις της κοινότητας, όπως και ατομικότητες, ζητώντας την συμβολή τους.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τα House Rules Outview 2019 όπως θα τα διαβάσετε και στο έντυπο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Rules 2019

  • Alcohol Use

Το Outview Film Festival διεξάγεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Στον χώρο υπάρχει μπαρ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε φαγώσιμα (συμπεριλαμβανομένων vegetarian και vegan επιλογών), αναψυκτικά και αλκοόλ. Φέτος, το Outview γίνεται υποστηριχτής της καμπάνιας των Colour Youth και Proud Life LGBTQI+ με τίτλο «Παρτάρω Υπεύθυνα». Σκοπός της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση ατόμων και μαγαζιών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε θέματα προστασίας, φροντίδας και ασφαλούς κατανάλωσης αλκοόλ. Το Outview ακολουθεί το κάλεσμα της καμπάνιας «δεν σερβίρω ποτό σε μεθυσμένο» και «φροντίζω να γυρίσεις ασφαλής σπίτι σου». Πληροφορίες σχετικά με την φροντίδα και την ασφάλεια που μπορούμε να προσφέρουμε θα υπάρχουν εντός του χώρου του φεστιβάλ.

  • Use of Personal Pronouns
Οι χώροι και τα φεστιβάλ που φιλοξενούν άτομα της κοινότητας πρέπει να προσφέρουν ασφάλεια, δημιουργώντας ένα safe space για όλες τις ατομικότητες που θα παρευρεθούν στον χώρο. Μιλώντας για ασφάλεια, δεν περιοριζόμαστε στο κομμάτι της σωματικής, αλλά επεκτεινόμαστε και στο κομμάτι της ψυχολογικής ασφάλειας σε θέματα σεξουαλικότητας και αυτοπροσδιορισμού. Το team του φεστιβάλ και των εθελοντών έχει βρεθεί με τις οργανώσεις Σ.Υ.Δ. και Colour Youth, προκειμένου να μιλήσουν αναλυτικά για το πώς η ασφάλεια θα γίνει από θέληση, πράξη. Στον χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν εκπρόσωποι των οργανώσεων που θα πληροφορούν το κοινό και θα διαθέτουν φόρμες καταγραφής περιστατικών, ώστε να γίνει μια ορθή καταγραφή από σχετικούς φορείς.
  • Use of Toilet
Στα πλαίσια του safe space πρωτεύουσα σημασία έχει η ασφαλής πρόσβαση στις τουαλέτες. To Outview έχει διαμορφώσει τις τουαλέτες της Ταινιοθήκης σε gender neutral bathrooms για την διάρκεια του φεστιβάλ. Στο χώρο θα υπάρχει άτομο υπεύθυνο για την καθαριότητα, καθώς και άτομα που θα προμηθεύουν όσους/ όσες/ όσα επισκέπτονται τις τουαλέτες με ατομικά καθαριστικά, ώστε να υπάρχει μία ατομική ευθύνη υγιεινής και καθαριότητας, και ο χώρος να διατηρείται καθαρός για τα επόμενα άτομα.
Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας.
RULES OUTVIEW 2019