Το Outview Film Festival στηρίζει έμπρακτα το Ελληνικό Queer σινεμά.
Κάθε χρόνο όλες οι Ελληνικές ταινίες που υποβάλλονται παίζονται όλες και κάθε χρόνο δίνει και το μοναδικό στην Ελλάδα “Greek Queer Cinema Award”.
Η φετινή χρονιά έχει κάτι το ξεχωριστό, αφού για πρώτη φορά φέτος το φεστιβάλ κάνει έναρξη με μια Ελληνική ταινία.
Irving Park (Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Ελλάδα, 118′, 2019)
Η ιστορία τεσσάρων γκέι αντρών μεταξύ 60 και 70 ετών, που ζουν ως Κύριοι και Σκλάβοι στο σημερινό Σικάγο. Μια ανορθόδοξη οικογένεια που βασίζεται στην ελεύθερη επιλογή και τη συναίνεση στην απώλεια της προσωπικής ελευθερίας προς χάριν της επιθυμίας του άλλου. Με την παρουσία του σκηνοθέτη.
Σάββατο, 13 Απριλίου, 12:00
It’s All Greek to Me (Part 1)
Αδερφή (Sam Albatros, Ελλάδα, 20′, 2018)
Ντοκιμαντέρ με έντονα στοιχεία video art, το οποίο μας κατευθύνει σε ένα κόσμο όπου ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι ένας διαρκής αγώνας απέναντι στις παραδοσιακές αξίες μιας κοινωνίας που στερεί ηθελημένα την ελεύθερη βούληση.
Ούτε Κορίτσι, Ούτε Αγόρι (Ζηνοβία Χατζηδάκη, Ελλάδα, 26’, 2018)
Αθήνα, 2018. Τέσσερα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, η τρανς Άννα, ο επίσης τρανς Νίκος, ο ομοφυλόφιλος Ηλίας και το Jason-Αντιγόνη, καταθέτουν τα περιστατικά διακρίσεων που έχουν ζήσει στις οικογένειές τους αλλά και στην κοινωνία, εξαιτίας της ταυτότητας φύλου ή του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.
Correctment (Aγάπη Κουστένη, Ελλάδα, 10’, 2018)
Μια γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με το αποτρόπαιο φαινόμενο του διορθωτικού βιασμού, όταν τα ερωτικά συναισθήματά της για μία άλλη γυναίκα δε γίνουν αποδεκτά από τον περίγυρό της. Με την παρουσία της σκηνοθέτιδας.
The Cave (Anosia, Ελλάδα, 13’, 2018)
Σε μια σπηλιά μέσα στη θάλασσα, πέντε άνθρωποι απολαμβάνουν ελεύθερα τη φύση και τους εαυτούς τους, αγγίζοντας και αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλο χωρίς ενδοιασμούς. Με την παρουσία των σκηνοθετών.
Mr Dimitris and Mrs Dimitroula (Τζέλη Χατζηδημητρίου, Ελλάδα,28′, 2018)
Ο Δημήτρης ζει όλη του τη ζωή στη Σκάλα Συκαμνιάς. Οι δημοσιογράφοι και οι εθελοντές που ακολούθησαν τη μαζική άφιξη προσφύγων στο νησί, του χάρισαν μια εφήμερη δημοσιότητα. Όταν όλοι έφυγαν, εκείνος συνέχισε να κυκλοφορεί ντυμένος γυναίκα, σε ένα χωριό όπου όλοι τον ξέρουν αλλά κάνεις δεν τον γνωρίζει. Μια μέρα η σκηνοθέτιδα τον βρήκε να χορεύει ελαφρολαϊκά στο δρόμο έξω από το σπίτι του. Αυτή είναι η ιστορία του που της διηγήθηκε. Με την παρουσία της σκηνοθέτιδας.
Ο Πολυέλαιος (Αντώνης Γλάρος, Ελλάδα,10′, 2019)
Σε μια κηδεία ακούμε τις σκέψεις των θλιμμένων συγγενών. Πώς έχασε τη ζωή του ο νεκρός; Γίνεται να επιστρέψει από το θάνατο; Και τι θα άλλαζε στη ζωή του εάν του δινόταν αυτή η ευκαιρία; Η μικρού μήκους απέσπασε το βραβείο καλύτερης σπουδαστικής ταινίας στο 41ο Φεστιβάλ Δράμας. Με την παρουσία του σκηνοθέτη.
Κυριακή,14 Απριλίου, 15:00
It’s All Greek to Me (Part 2)
Motherland (Γιώργος Ευθυμίου, Ελλάδα, 85′, 2018)
Ένας ράπερ περιπλανιέται στην Αθήνα γνωρίζοντας απρόβλεπτους μυθιστορηματικούς χαρακτήρες και προσπαθώντας να βρει οποιονδήποτε τρόπο μπορέσει για να επικοινωνήσει με τη νεκρή του μητέρα. Με την παρουσία του σκηνοθέτη.
Unconditional Love (Γεώργιος Ευαγγελόπουλος, Ελλάδα, 3′, 2018)
Μια όμορφη νεαρή κοπέλα επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε και έζησε αξέχαστα παιδικά χρόνια. Εκεί βρίσκει ένα κουτί γεμάτο αναμνήσεις από την «αλλιώτικη» οικογένειά στην οποία μεγάλωσε και τη γέμισε αγάπη. Με την παρουσία του σκηνοθέτη.
Welcome to Athens (Μενέλας Σιαφάκας, Ελλάδα, 7′, 2018)
Ένα διαφημιστικό σπότ που χρηματοδοτήθηκε, γυρίστηκε αλλά εν τέλει απαγορεύθηκε. Βγαλμένο μέσα από τα μυστικά αρχεία του κράτους φτάνει στο Outview χακαρισμένο γιορτάζοντας την ένατη συμμετοχή σε διεθνές φεστιβαλ. Με την παρουσία του σκηνοθέτη.
Ο Μόνος Πιστός (Στέφανος Κακαβούλης, Ελλάδα, 10′, 2018)
Ο ιερέας Τζορτζ θέλει να απολογηθεί στα θύματα της παιδεραστίας του, για αυτό και τους στέλνει γράμμα ώστε να συναντηθούν σε ένα απομονωμένο χώρο, και να έχει την ευκαιρία να απολογηθεί για όσα έκανε. Ανάμεσά τους όμως εμφανίζεται και ένας άντρας τον οποίο δεν έχει γνωρίσει ποτέ. Με την παρουσία του σκηνοθέτη.
Και στο αφιέρωμα LGBT REFUGEES – SHORT FILMS
Άνοιξη (Nίκος Ζιώγας, Ελλάδα, 10’, 2018)
Δύο νεαρές λεσβίες από τη Συρία, φτάνουν στην Ελλάδα με την επιθυμία να ξεκινήσουν νέα ζωή, αφού πλέον έχουν αφήσει πίσω την οικογένεια και την πατρίδα τους.
Με την παρουσία του σκηνοθέτη.