Ελληνικές συμμετοχές στο Outview Film Festival 2015

0

Χαιρόμαστε που οι ελληνικές συμμετοχές χρόνο με το χρόνο αυξάνονται στο Outview Film Festival. Φέτος έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε 14 ελληνικές παραγωγές και 2 παραγωγές εξωτερικού αλλά με γυρίσματα στην Ελλάδα.

Απογευματινός Ύπνος” του Παναγιώτη Ευαγγελίδη
Βασισμένο σε ένα πίνακα του Γιάννη Τσαρούχη η ερωτική φαντασία ενός νεαρού άντρα στην διάρκεια ενός απογευματινού ύπνου.

Η Καθαρή Ζωή” του Παναγιώτη Ευαγγελίδη
Ο Τζώνυ είναι ένας 25χρονος άντρας από την Βαρκελώνη και η ταινία παρακολουθεί μία πλασματική μέρα από την ζωή του. Μια καθαρή ζωή, σαν το τατουάζ που παρακολουθούμε να χτυπάει στα πλευρά του σε όλη την διάρκεια της ταινίας.

“ Η Καθαρή Ζωή” του Παναγιώτη Ευαγγελίδη

Βασίλισσα Αντιγόνη” του Τηλέμαχου Αλεξίου
Μια νεαρή γυναίκα ζει με τον βαριά άρρωστο πατέρα της και τον έφηβο αδελφό της σε μια παραθαλάσσια πόλη της Ελλάδας. Εργάζεται για μήνες αμισθί σ’ ένα κατάστημα ρούχων, ανήμπορη να ανταπεξέλθει οικονομικά στην ιατρική περίθαλψη του πατέρα της ενώ προσπαθεί απεγνωσμένα να προστατέψει τον αδελφό της από τον σχολικό εκφοβισμό.

Η Αφροδίτη στην αυλή” του Τηλέμαχου Αλεξίου
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού καύσωνα, ο Νίκος και ο Αλέν, δύο εκδιδόμενα αγόρια και μια κοπέλα προαγωγός, η Μόνικα, παρασύρονται σε μια ιδιόμορφη σχέση μετά την συνάντησή τους σ’ έναν σκοτεινό δρόμο.

Fawns” του Θανάση Τσιμπίνη
Δύο νεαροί άντρες βρίσκονται μόνοι σε ένα καθαριστήριο ρούχων. Κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον σιωπηλοί και περιμένουν. Στον τοίχο απέναντι, βρίσκεται ένα παλιό κάδρο που έχει κεντημένο ένα μικρό ελάφι.

Το ξύλινο κουτί” του Παναγιώτη Κουντουρά
Ο Κωνσταντίνος ζει πλέον ελεύθερος. Ο Βασίλης επιστρέφει στο πατρικό του για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Ένα ξύλινο κουτί φυλάει το παρελθόν των δύο αδερφών που η μητέρα χώρισε.

Απώθηση” του Μιχαήλ Μαυρομούστακου
Η ταινία μιλάει για τους ανεκπλήρωτους έρωτες και επιθυμίες που έχει κάθε άνθρωπος. Μέσα στην κλειστή κοινωνία όμως που ζούμε με τα ταμπού και τα “πρέπει” μένουν στο κενό και συνήθως στο υποσυνείδητο.

Νανά” της Λάρα Κρίστεν
Το ντοκιμαντέρ Νανά είναι το πορτρέτο μιας εβδομηντάχρονης τρανς γυναίκας που ζει στη Θεσσαλονίκη.

Raspberry Reich GR /Η Αυτοκρατορία του Βατόμουρου” του Μενέλα
Είναι το έτος 2014 η Ελλάδα ζεί κάτω από την σκιά του Αντώνη Σαμαρά. Τα πράγματα δείχνουν άσχημα για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα μέχρι που ένα μικρό γκρουπ αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Ένα αγόρι” του Άλκη Παπασταθόπουλου
Η ταινία ασχολείται με τα προνόμια που καταλήγουν να γίνονται βάσανα. Το προνόμιο του να είσαι δημιουργός. Το προνόμιο του να διεισδύεις…

Fuck Freud” του Αδάμ Καρυπίδη
Οι τελευταίες στιγμές στη σχέση ενός gay ζευγαριού και η είσοδος μιας γυναίκας στη ζωή τους. Τι τους επιφυλάσσει το μέλλον;

The one left” του Νικόλα Πουρλιάρου
Ο Χάρης και ο Άγγελος ξυπνάνε στις οχτώ το πρωί. Ετοιμάζονται να πάρουν πρωινό όταν ο Άγγελος αρχίζει έναν καυγά με ασήμαντη αφορμή.

Μινιατούρα” του Στέφανου Κακαβούλη
Ένα έφηβο αγόρι έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας διότι δεν αντέχει άλλο να έχει σεξουαλικές φαντασιώσεις με τον πατέρα του.

Αμφί-βιος“ της Φωτεινής Δαραμήλα
Προσωπικές ιστορίες των L.G.B.T ατόμων. Μια πραγματική καταγραφή γεγονότων χωρίς παρεμβάσεις και κατευθυντήριες γραμμές.

Lesbos Goes Happy” της Bettina Freyland
Η ταινία είναι μια δήλωση αγάπης από την σκηνοθέτρια για την Σκάλα Ερεσού, της Λέσβου.

Limanakia” του Antonio DaSilva
Ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί τα γνωστά μας Λιμανάκια για να δημιουργήσει έναν φανταστικό κόσμο. Είναι μια σουρεαλιστική, σεξουαλική ταινία που μας φέρνει στο μυαλό ελληνικά ομοερωτικά όργια.

“Kiss In” της Ρεββέκας Βάρναλη

Σοκάρονται ακόμα οι Έλλληνες από πράξεις οικειότητας ενός ομόφυλου ζευγαριού σε δημόσιο χώρο; Η ανεκτικότητα που απολαμβάνουν τα ετερόφυλα ζευγάρια όταν αγκαλιάζονται και φιλιούνται ανοιχτά σε μια πλατεία ή στο μετρό, ισχύει και για ομόφυλα ζευγάρια;