“Elderly happily ever after” Ταινίες με θέμα τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα 50+ μαζί με τους Proud Seniors Greece

0

Tα μεγαλύτερα άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα είναι αυτά που άνοιξαν το δρόμο για το κίνημα στην Ελλάδα. Δυστυχώς καμιά φορά τα προσπερνάμε, όμως οφείλουμε να τα θυμόμαστε.

Ο αποκλεισμός λόγο σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου μπορεί να σπάσει με την ανθρώπινη επαφή και τους αγώνες. Κανένα ηλικιωμένο άτομο δεν αξίζει να ζει μόνο του, χωρίς συντροφιές, την κοινωνική αποδοχή από τον περίγυρο, την γειτονιά και την οικογένεια. Ο αγώνας γίνετε για ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες, γιατί μεγαλώνοντας έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες.

Την Δευτέρα 15/04 στην αίθουσα 2 στις 17:30 θα γίνει το αφιέρωμα “Elderly happily ever after“
Με 5 μικρού μήκους ταινίες με θέμα τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα 50+

Οι ταινίες:

Α great ride

Πόσες εκπλήξεις μπορεί να επιφυλάσσει ακόμα η ζωή σε συνταξιούχες που ζουν σε κοινότητα λεσβιών στις ΗΠΑ; Αρκετές είναι η απάντηση που δίνουν οι πρωταγωνίστριες Σάλι Γκέρχαρτ κι Μπρέντα Κρόφορντ, ακτιβίστριες αποφασισμένες να παλέψουν την ομοφοβία μέχρι τέλους. Ο ενθουσιώδης τρόπος ζωής της Γκέρχαρτ, καθηγήτριας πανεπιστημίου που ζει στην εξοχή, και της αδιάκοπα μαχητικής Κρόφορντ αποτελεί ζωντανή απόδειξη πως η ηλικία δεν είναι εμπόδιο στο να παραμένει κανείς δραστήριος.

Monic loose on a cruise

Σε μια κρουαζιέρα στη θάλασσα της Καραϊβικής παρακολουθούμε μια παρέα έγχρωμων λεσβιών από τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς απολαμβάνει τις διακοπές της. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η φιγούρα της ώριμης Μόνικα, μιας μητέρας πέντε παιδιών, η οποία μιλά ανοιχτά στην κάμερα για τις ερωτικές εμπειρίες που καθόρισαν τον τρόπο ζωής της.

After the future 

O οροθετικός Ortwin Passon -που έχασε τον σύντροφο του το 1995- κάνει πτυχιακή εργασία με θέμα το σεξ χωρίς προφυλακτικό. Ειδικότερα η εργασία του ασχολείται με την πολιτική και ποινική συνάφεια των-χωρίς προφύλαξη-πρωκτικών συνευρέσεων μετάξυ ανδρών στην Γερμανία. Για τον Ortwin και τους φίλους του θέματα που σχετίζονται με την ελευθερία των επιλογών και την αυτοδιάθεση έχουν ιδιαίτερη σπουδαιότητα.

Outcast

Ο διεμφυλικός Ze Carlos είδε τη ζωή του να αλλάζει άρδην, όταν από σεξεργάτης στο Πόρτο βρέθηκε μακριά από την πορνεία χάρη στον κύριο Guilherme, ο οποίος τον πήρε στο σπίτι του. Η σχέση τους έληξε απρόοπτα όταν ο κύριος Guilherme έχασε τη ζωή του, και τώρα ο Ze Carlos προσπαθεί να ανταπεξέλθει μόνος με τις σκυλίτσες του, ζώντας σε συνθήκες ακραίας φτώχιας.

These are my hands

Ένα κινηματογραφικό ποίημα που έγραψε και ερμηνεύει η θεατρική συγγραφέας Jo Clifford ζωντανεύει μπροστά στην κάμερα. Μια βαθιά συγκινητική προσωπική κατάθεση για τις πληγές, τις προκλήσεις, τις νίκες και τις ήττες που επιφυλάσσει η διαδρομή για την αποδοχή του εαυτού μας.

Προλογίζουν οι Proud Seniors Greece -Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ Ατόμων Ηλικίας 50 και ‘Ανω-

Proud Seniors