CHEMSEX – το σκληρό ντοκιμαντέρ του VICE στο Outview Film Festival 2016

0

Με την υποστήριξη της Θετικής Φωνής

Σεξ, ναρκωτικά και.. . περισσότερο σεξ και ναρκωτικά. Το Outview Film Festival 2016, θα έχει την τιμή να προβάλει το “Chemsex”, το τραχύ, ωμό και τολμηρό ντοκιμαντέρ του VICE σχετικά με την chemsex σκηνή της queer κοινότητας του Λονδίνου.

Ο κρυφός κόσμος στον οποίο ρίχνουν φως οι δύο σκηνοθέτες William Fairman και Max Gogarty είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. Η ταινία θα σας φέρει αντιμετώπους με τον σκληρό κόσμο των ναρκωτικών, αλλά και αληθινές εικόνες σεξ από τα πάρτι που γίνονται στα clubs του Λονδίνου. Οι αληθινοί χαρακτήρες που εξομολογούνται τις ιστορίες τους μέσα στα δωμάτια με τις κόκκινες κουρτίνες, βγάζουν στην επιφάνεια μια ιστορία έκθεσης και εκμετάλλευτης που είναι για… γερά στομάχια.

O όρος “chemsex” αναφέρεται στη χρήση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας (πιο συγκεκριμένα crystal meth, GHB/GBL και η μεφεδρόνη) και συχνά η αναφορά είναι σε ομαδικό gay sex που μπορεί να διαρκέσει για μέρες. Το φαινόμενο που ολοένα αυξάνεται με τη βοήθεια εφαρμογών όπως το Grindr έχει οδηγήσει σε αύξηση της χρήσης και του εθισμού στα ναρκωτικά, αλλά και στην αύξηση του HIV σε νέους άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το νέο ντοκιμαντέρ του VICE, επικεντρώνεται στην ανταπόκριση της γκέι κοινότητας του Λονδίνου στο «επείγον θέμα υγείας» που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και πιο συγκεκριμένα στη δουλειά που γίνεται στην Κλινική Σεξουαλικής Υγείας Dean Street, του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Σόχο. Από έρευνα της Κλινικής Dean Street το 2014, σχετικά με το chemsex, προκύπτει πως 3.000 ομοφυλόφιλοι άνδρες που έκαναν χρήση ναρκωτικών απευθύνονταν στις υπηρεσίες της κάθε μήνα. Το 70% ανέφερε πως η σεξουαλική του δραστηριότητα δεν ήταν chem-free τους τελευταίους 6 μήνες, ενώ για το 98% ήταν η πρώτη φορά που ζητούσε βοήθεια από επίσημο φορέα για απεξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Στο “Chemsex” του Vice εξελίσσονται πραγματικές σκηνές σεξ και αυτο-ομολογούμενοι “slammers” βρίσκονται δίπλά-δίπλα με τους ειδικούς υγείας και τους πρώην χρήστες για να συγκροτήσουν μια σκληρή και επίκαιρη ταινία μέσα σε έναν κόσμο τεχνολογίας, ναρκωτικών και σχέσεων με τους άλλους, που αλλάζει με απίστευτους ρυθμούς.

Με την πρωτοφανή πρόσβαση στα chemsex parties και με μόνο μια υπηρεσία υγείας να προσφέρει κλινική υποστήριξη, η ταινία προσπαθεί να κατανοήσει τα περίπλοκα θέματα που βρίσκονται στον πυρήνα αυτής της ιστορίας, όπως την εσωτερικευμένη ντροπή και τους κύκλους αυτοκαταστροφής και λύτρωσης.

Υπάρχουν συνεντεύξεις θυμάτων της σκηνής chemsex, όπως για παράδειγμα ενός εργάτη που έχασε τη δουλειά του και στράφηκε στην πορνεία για να μπορεί να πληρώσει τα ναρκωτικά του, ενώ οι κριτικοί έχουν επαινέσει την ταινία για την απλότητα και την ουσιαστική προσέγγιση του δύσκολου θέματος.

Ο Al Brown, επικεφαλής των video στο VICE, μας λέει: “Το VICE πάντα προσπαθεί να εξερευνά περίπλοκα θέματα στα οποία δεν έχει γίνει αρκετή αναφορά και τα οποία περιλαμβάνουν απίστευτους χαρακτήρες και ανθρώπινες ιστορίες. Αφού το vice.com ανέφερε για πρώτη φορά το 2013 το θέμα της πρωτοφανούς αύξησης της ενδοφλέβιας χρήσης ναρκωτικών στην σκηνή των γκέι πάρτι του Λονδίνου, νιώσαμε πως η ιστορία αυτή έπρεπε να εξερευνηθεί περαιτέρω“.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 18.45

Δείτε το trailer: