Αφιέρωμα Bear στο Outview Film Festival 2013

0

Τα αρκούδια έχουν την τιμητική τους φέτος στο φεστιβάλΘα δούμε τις κωμωδίες “BearCity”, “BearCity 2: The Proposal” για τις περιπέτειες μιας παρέας αρκούδων καθώς και τη διαδικτυακή σειρά «Where the bears are» σε uncut έκδοση

 

BearCity (Douglas Langway, 105’, USA, 2010)
Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου, Outfest Festival
Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού, Outfest Festival
Βραβείο Κοινού, Oslo International Festival
Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, QFest
Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, Andalucia International Festival
Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, Long Island LGBT Festival
Είναι καλοκαίρι στην Νέα Υόρκη και οι αρκούδες βγαίνουν από την χειμερία νάρκη τους!
Παρακολουθούμε την ιστορία του Tyler που είναι ένας φιλόδοξος ηθοποιός που μόλις έχει μετακομίσει στην Νέα Υόρκη. Ο Tyler, θα έλεγε κανείς, ότι είναι «πιπίνι» αλλά τον ελκύουν οι αρκούδοι και γενικότερα οι τριχωτοί άντρες.
Ο Tyler συγκατοικεί  με τους Fred και Brent και γνωρίζει τον φίλο τους Roger, έναν γυμνασμένο αρκούδο. Οι δυο τους ξεκινούν μια σχέση αλλά ο Roger φοβάται πως θα τον κρίνουν από την κοινότητα των αρκούδων και ντρέπεται να συστήσει τον Tyler στους φίλους του.
Η πολυβραβευμένη ταινία αποτελεί μια ωραία πρώτη ματιά στην υποκουλτούρα των γκέι, την κοινότητα των αρκούδων. Είναι η σειρά “Queer as folk” αναμεμειγμένη με την σειρά “Sex and the city”, απλά με πιο πολύ τρίχα!
“Μια γλυκιά ιστορία που αξίζει ένα ‘woof’!”
Time Out New York

 

BearCity 2: The Proposal (Douglas Langway, 110’, USA, 2012)
Μετά από την νομιμοποίηση του ομόφυλου γάμου στην Νέα Υόρκη, ο Roger κάνει πρόταση γάμου στον σύντροφο του Tyler και όλη η παρέα το γιορτάζει με μια εκδρομή στην Μασαχουσέτη για την Bear Week.
Η Kathy Najimy είναι η αδερφομάνα της παρέας και το καστ έχει συμμετοχές των Kevin Smith, Lt. Dan Choi, Frank DeCaro, Mike Ruiz και Varla Jean Merman, που βοηθούν την αρκουδοπαρέα μας όσο συναντούν πρώην γκόμενους και άλλες περιπέτειες ανάμεσα σε 6.000 αρκούδους.
Το BearCity 2: The Proposal, είναι μια κωμωδία γεμάτη από τρίχα και διασκέδαση, και οι αρκούδοι μας θα καταλάβουν ότι ο γάμος είναι κάτι παραπάνω από το να λες απλά “Δέχομαι”.

 

Where the Bears Are (Joe Dietl, 120’, USA, 2012)
Βραβείο Queerty Webseries 2012
Μια κωμική σειρά μυστηρίου που ακολουθεί τις περιπέτειες τριών αρκούδων συγκάτοικων οι οποίοι προσπαθούν να διελευκάνουν τον φόνο ενός καλεσμένου τους που βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο τους.
Ένα μέρος σε στυλ “Τα Χρυσά Κορίτσια” κι ένα μέρος σε στυλ “Συγγραφέας Ντετέκτιβ” η σειρά αποτελείται συνολικά από 25 τετράλεπτα επεισόδια. Στο φεστιβάλ θα δούμε την πλήρη uncut εκδοχή καθώς και το ειδικό 20λεπτο Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο.