Στην Αθήνα οι πρωταγωνίστριες της ταινίας “Facing Mirrors”

0

Στην Αθήνα, στα πλαίσια του Outview Film Festival θαβρεθούν οι πρωταγωνίστριες της ταινίαςFacing Mirrors“, της πρώτηςΙρανικήςταινίας που φιλοξενεί μια τρανςωςκεντρικόχαρακτήρα, για ναπαρουσιάσουν την ταινίαμαζίμε την παραγωγότους.

Οι ηθοποιοί Shayesteh Irani και Ghazal Shakeri και η παραγωγός της ταινίας Fereshteh Taerpour θα είναι κοντά μας στην προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας στις 20 Απριλίου στις 21.45. Η ταινία θα προβληθεί σε επανάληψη στις 21/4 στις 22.00
Facing Mirrors (Negar Azarbayjani, 102’, Iran/ Germany, 2011.)
Βραβεία/διακρίσεις: Montreal World Film Festival, San Francisco Int. Film Festival, Grand Prix – Paris Gay & Lesbian Film Fest, Austin Gay & Lesbian Film Fest)
Η ιστορία διαδραματίζεται στο σύγχρονο Ιράν. Θέμα της, μια απρόσμενη τολμηρή φιλία που ξεπερνάει τα κοινωνικά πρότυπα και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της χώρας.
Παρόλο που η Rana είναι μια παραδοσιακή μητέρα και σύζυγος, αναγκάζεται να γίνει οδηγός ταξί προκειμένου να ξεπληρώσει το χρέος του άντρα της και να τον κρατήσει εκτός φυλακής. Κατά τύχη θα παραλάβει τον πλούσιο και επαναστατικό Edi, ο οποίος περιμένει με αγωνία ένα διαβατήριο για να φύγει από τη χώρα. Αρχικά η Rana προπαθεί να τον βοηθήσει, αλλά όταν συνειδητοποιεί ότι ο Edi είναι τρανς, ξεκινά μια σειρά επικίνδυνων καταστάσεων. Η πρώτη ταινία από το Ιράν που έχει μια τρανς ως κεντρικό χαρακτήρα.